3x de voordelen van wonen in Spanje

Ben jij niet gebonden aan Nederland? En zie jij het wel zitten om, samen met je gezin of je partner, te emigreren naar een ander land? Kijk dan eens of Spanje een goede optie is. Jaarlijks besluit een groot aantal Nederlanders om een nieuwe leven te beginnen aan de Costa. En niet geheel zonder reden: het klimaat is aangenaam, de afstand tussen Nederland en Spanje is niet al te ver en het typische Spaanse leven is ook nog eens ultiem genieten.

Het Spaanse leven

Over het algemeen worden de inwoners van Spanje behoorlijk oud. En dat is te danken aan het Spaanse leven: veel ontspanning, zon en lekker en gezond eten. Door het prettige klimaat het hele jaar door (warme zomers en milde winters) brengen de meeste Spanjaarden ook hun tijd buiten door, wat weer heel goed is voor de gezondheid. Emigreer je naar Spanje of ga je er tijdelijk wonen? Dan ga je de komende tijd ook dit zonnige leven tegemoet.

Korte reisafstand

Wanneer je ervoor kiest om te gaan wonen in Spanje, hoef jij je geen zorgen te maken dat je heel erg ver van familie en vrienden in Nederland verwijderd bent. Het is slechts twee├źnhalf uur vliegen van Spanje naar Nederland, veel treinritten binnen Nederland duren zelfs langer. Er zijn genoeg luchthavens in Spanje, zodat je niet al te ver hoeft te reizen voordat je op het vliegtuig kunt stappen.

Groot aanbod van huizen

In Nederland kan je al kiezen uit een aantal verschillende huizen wanneer je een woning wilt kopen. Maar in Spanje is dit aanbod nog een stuk breder. Denk aan een chalet, finca of tuinappartement. In Spanje heb je te maken met prominente kustlijnen, waardoor een villa aan zee kopen ook nog eens tot de mogelijkheden behoort. Je droomhuis in Spanje kopen heeft wel wat voeten in de aarde: je moet op zoek naar de perfecte woning, bezichtigingen plannen, onderhalen over de prijs en daarna ook nog het nodige papierwerk regelen. In dit geval is het dus verstandig om de hulp in te schakelen van een Nederlandse makelaar in Spanje. Deze helpt je de woning te vinden die bij jouw smaak en budget past en begeleidt je bij tijdens het verdere proces.