3x inspiratie voor je balkon

Op een balkon heb je maar beperkt de ruimte. Wat betreft inrichting kan je er niet zoveel mee als met een echte tuin. Toch is het niet onmogelijk om van deze plek, bestaande uit een aantal vierkante meters, een sfeervolle plek te maken. Ga op zoek naar de meubels en accessoires die helemaal bij jouw smaak passen en start met het creëren van een unieke plek. Hier hoef je niet dagen voor uit te trekken, wij geven je tips hoe je in een handomdraai iets moois maakt van je balkon.

Verticaal tuinieren

Moestuintjes, je kent ze vast wel. Een aantal jaren kreeg je ze gratis bij de AH bij besteding van een bepaald bedrag, sindsdien zijn ze een regelrechte hit. Deze kleine moestuintjes kon je binnen kweken, zolang ze maar voldoende zonlicht kregen. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om zelf een klein tuintje te maken op je balkon. Bevestig een aantal planken of pallets tegen de muur en laat hier je plantjes groeien. Zo heb je als het ware een verticale tuin.

Optimale ontspanning

Je kan op je balkon een klein tafeltje met een of twee stoelen neerzetten, maar je kan er ook echt een plek van maken om eens goed te ontspannen. Bevestig bijvoorbeeld een hangmat op je balkon, zodat je eens lekker kunt liggen in de buitenlucht. Vind je aan de slag gaan met alle materialen om de hangmat veilig op te hangen maar een gedoe? Dan is er ook een standaard verkrijgbaar waar je hangmat heel eenvoudig aan kunt bevestigen. De standaard kan je ook zo weer verplaatsen als het buiten te koud wordt en je bijvoorbeeld graag nog even in je woning wilt luieren. Een stijlvolle hangmat met standaard kan je online bestellen. Deze wordt dan binnen een paar dagen bij je thuisbezorgd.

 

Je eigen paradijs

Als je echt iets compleet anders wilt doen met je balkon, kan je ook aan de slag met riet. Deze bevestig je met tiewraps aan de balustrade. Nu heb je echt een kleine afgeschermde tuin. Deze kan je vervolgens inrichten in de gewenste stijl. Bij een budgetwinkel haal je de leukste accessoires voor slechts een paar euro. Hang deze op aan de ‘muurtjes’ en maak het helemaal af met lichtjes. Ook deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en figuren. Zo geniet jij buiten van je kleine zelfgemaakte paradijs.