Bereid je goed voor op de koude winter

De warme zomermaanden hebben zich weer ingeruild voor de koude wintermaanden. Het is dus verstandig om je weer goed voor te bereiden op de kou. Je kan je op verschillende manieren voorbereiden zodat je geen last zult hebben van deze koude periode. In dit artikel vind je een aantal tips.

Tip 1: kruipruimte isoleren

Een slecht geïsoleerde kruipruimte kan veel kou veroorzaken in de woning. Met een kruipruimte isolatie kan je deze kou buiten de deur houden. Door een vochtige kruipruimte zal uw vloer heel koud aanvoelen. Het kost dus veel meer moeite om de woning lekker warm te stoken. Met een vloerisolatie zal uw vloer veel warmer aanvoelen en zijn pantoffels niet meer noodzakelijk. Omdat uw woning sneller behaaglijk is bespaard u veel geld aan de energierekening.

Tip 2: warm bed

In de koude periode is niets lekkerder dan het hebben van een warm bed. Met een lekker warm winter dekbed kan je de koude periode goed overbruggen.

Tip 3: houtkachel

In de winter is het heerlijk om lekker bij de warme kachel te zitten. Zorg ervoor dat de schoorsteen goed schoon is om brand te voorkomen. Ook is het verstandig om een hout voorraadje aan te leggen.

Tip 4: waterleidingen beschermen

Als het heel hard gaat vriezen kan het gebeuren dat de waterleidingen bevriezen. Controleer dus regelmatig op lekkage. Je kan dit ook gemakkelijk voorkomen met een kruipruimte isolatie. De korrels die in de woning aangebracht worden beschermen de leidingen. Zo kan u met een gerust hart genieten van de koude periode.

Kruipruimte isolatie

Zoals u heeft kunnen lezen kan een kruipruimte isolatie een oplossing zijn voor uw koude vloer. De koude vloer wordt veroorzaakt door vocht in de kruipruimte. Omdat Nederland onder de zeespiegel ligt hebben veel woningen hier last van. Bij een grote hoeveelheid vocht kan het schade aan je leidingen veroorzaken. Maar het heeft ook gevolgen voor uw gezondheid en geeft ongedierte in de woning.

Door het aanbrengen van een kruipruimte isolatie of vloerisolatie kan dit verholpen worden. Deze twee soorten isolatie hebben ongeveer hetzelfde effect maar worden op verschillende manieren aangebracht. Bij een kruipruimte isolatie wordt een laag isolatie in de kruipruimte gespoten. De isolatie vormt zich als een dikke laag op het water. Op deze manier kan het vocht zich niet meer aan de onderkant van de vloer verzamelen. Tussen de onderkant van de vloer en de isolatielaag ontstaat er droge lucht. Droge lucht is makkelijker te verwarmen zodat u geen last meer heeft van een koude vloer. Met een vloerisolatie wordt er een laag isolatie aan de onderkant van de vloer gespoten. Deze isolatie bestaat niet uit korrels maar is een egale laag. Het vocht verzamelt zich nu tegen de isolatielaag. Het isolatiemateriaal zorgt ervoor dat het vocht niet meer bij de vloer kan komen. Beide mogelijkheden zijn goed toe te passen. Neem eens contact op met een specialist. Zij kunnen beslissen welk materiaal het beste effect heeft voor uw woning.