De do’s en don’ts bij een bezichtiging van je huis

Als je je huis te koop zet, wil je natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt verkocht. Niemand vindt het immers fijn om een “te koop” bord in de tuin te hebben staan. En misschien heeft de verkoop van je huis nog wel extra haast, bijvoorbeeld omdat je moet verhuizen voor een nieuwe baan. Om je huis zo snel mogelijk te verkopen, is het belangrijk om alles uit een bezichtiging te halen. Daarom geven we je in deze blog een aantal do’s en don’ts voor een bezichtiging van je huis. Wie weet kan dit net het verschil maken!

Do: Maak je huis fris, licht en ruim

Heb je prachtige foto’s laten maken voor de advertentie van je woning? Dan wil je natuurlijk niet dat potentiële kopers tijdens een bezichtiging worden afgeschrikt door de zooi in je huis. Zorg er dus voor dat je huis netjes is opgeruimd en schoongemaakt. Ook is het belangrijk om ruimte te creëren, bijvoorbeeld door tijdelijk een meubel weg te halen. Zorg er bovendien voor dat er overal een frisse geur hangt, ook in de badkamer en het toilet. Zet een vrolijke bos bloemen in de woonkamer, doe alle gordijnen open en maak de vensterbanken leeg.

Do: Kleine gebreken verhelpen

Misschien heeft je huis wel een aantal gebreken die jou haast niet meer opvallen. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om een lekkende kraan, een loszittende trapleuning of onkruid in de tuin. Het is zeker niet slim om deze gebreken te verbergen, maar wel om ze aan te pakken! Ga dus aan de slag en pak deze problemen bij de oorzaak aan.

Don’t: Persoonlijke spullen en interieur

Niet iedereen heeft dezelfde smaak als jij, en daarom is het niet slim om je interieur precies te laten hoe jij het mooi vindt. Ook al vind jij het koeienvel op de vloer nog zo mooi, het is toch slimmer om dit op te bergen voor een bezichtiging. Ook spullen van je huisdier kunnen potentiële kopers afschrikken als zij niet van huisdieren houden. Als er nog te veel persoonlijke spullen in je interieur staan, hebben de potentiële koper het gevoel dat ze door jouw huis lopen in plaats van door het huis dat ze willen kopen.

Don’t: Zelf de bezichtiging doen

Ook is het niet verstandig om zelf de bezichtiging te doen. Je kunt dit veel beter overlaten aan een makelaar. Wil je je huis verkopen in Roosendaal? Dan is Ludo van der Eijken een makelaar waarbij je terecht kunt. Potentiële kopers hebben soms kritische opmerkingen, en die zeggen ze liever tegen een makelaar dan tegen de eigenaar van het huis. Een makelaar kan dus veel beter elk signaal opnemen van de potentiële koper.