De vele voordelen van een inloopkast op maat

Het hebben van een inloopkast is niet alleen praktisch, het geeft ook nog eens een gevoel van luxe. Anders dan bij een staande kast, valt het bergingsgedeelte van een ingebouwde kast bij een gesloten deur buiten het zicht. Je kunt je kleding of andere spullen dus opbergen, zonder dat je een groot gedeelte van je woon- of slaapkamer inlevert. Je kunt een inloopkast zien als een kleine kamer, die er speciaal voor bedoeld is om als opbergruimte te fungeren. Welke voordelen biedt een inloopkast nog meer?

Met een inloopkast op maat gebruik je je ruimte zeer efficiënt
Zeker in woningen die wat kleiner zijn, wil je geen ruimte kwijtraken door het neerzetten van kolossale meubelen. Ook kan het een uitdaging zijn om een kast te vinden die qua formaat precies geschikt is voor de ruimte die je hebt. Door voor een inloopkast op maat te kiezen, bepaal je zélf de maten. Op deze manier kun je de ruimte die je hebt optimaal benutten. Je hoeft niet langer genoegen te nemen met een kast die net iets te groot is, waardoor je te veel ruimte verliest. Kiezen voor een kast die ietwat kleiner is dan je in gedachten had, maar wel past, is ook niet nodig. Jij bepaalt de afmetingen. Het maakt niet uit of deze ongebruikelijk zijn of niet.

Je kiest zelf het materiaal, de kleur en de afwerking
Wanneer je een inbouwkast op maat laat maken, heb je niet alleen de afmetingen voor het zeggen. Je kunt ook zelf kiezen voor een materiaal. Zo kun je ervoor zorgen de kast ook wat het uiterlijk betreft helemaal naar jouw persoonlijke wens wordt. Kies voor een materiaal en een kleur die helemaal bij de stijl en inrichting van jouw woning passen. Wil je juist dat je kast een ware blikvanger wordt? Dan kies je voor een opvallende kleur die er echt uitspringt. Wat je smaak ook is, de keuze is aan jou!

Nutteloze ruimtes? Maak ze nuttig!
Juist omdat je de complete vormgeving zelf bepaalt, kun je ruimtes in je woning die nutteloos lijken, zeer nuttig maken. Denk bijvoorbeeld aan een loze ruimte onder de trap. Door hier voor een inloopkast op maat te kiezen, maak je gebruik van deze ruimte. Je voorkomt hiermee dat je een andere ruimte in je woning moet opofferen om als bergruimte te dienen. Door de buitenkant van de kast even ver te laten komen als de zijde van de trap, oogt het ook nog eens een stuk netter dan wanneer er een doelloze ruimte zichtbaar is. Dit geldt uiteraard ook voor andere, onhandige ruimtes die op geen andere manier functioneel zijn.

 

Een inloopkast op maat als investering
Je kunt een inbouwkast, naast de praktische kant ervan, ook zien als een investering voor de toekomst. Als je over een tijdje besluit om je woning te verkopen, dan zal de aanwezigheid van een inloopkast positief uitpakken. Kies vanuit dit oogpunt het best voor duurzaam materiaal, dat lange tijd meegaat. Het zal zeker opvallen wanneer er een inloopkast in de lijst met faciliteiten van je huis staat. Naast het gemak dat je zelf van de inbouwkast op maat hebt gehad, zal het de verkoopprijs van de woning een beetje opschroeven en het gemak van de nieuwe bewoners vergroten.

Bron: schilder-inutrecht.nl