Dit moet je weten wanneer je gaat verhuizen 

Heb je onlangs een nieuwe woning gekocht? In dat geval zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Heb je bijvoorbeeld al nagedacht over de manier waarop je zware meubels overbrengt naar je nieuwe woning? Zijn de verzekeringen al overgezet naar het nieuwe huis? Enzovoorts. In dit artikel zetten we een aantal handige tips voor je op een rijtje, die helpen om je goed op de verhuizing voor te bereiden. Allereerst kan het slim zijn om een checklist op internet te zoeken. Op deze checklists vind je precies aan welke zaken je moet denken! Streep ze af en verzeker jezelf van een soepele verhuizing.

Verhuisbedrijf inschakelen of alles zelf doen 

Voorafgaand aan een verhuizing dien je een keuze te maken tussen het wel of niet inschakelen van een verhuisbedrijf. Een verhuisbedrijf kan de volledige verhuizing voor je uitvoeren, maar ook specifieke onderdelen van de verhuizing op zich nemen. Zo kun je op de kosten voor een verhuizing besparen, door de inboedel zelf in te pakken. Het verhuisbedrijf zorgt er in dit geval enkel voor dat de volle dozen veilig en zonder schade naar je nieuwe woning worden overgebracht.

Verhuiskleden of een hondje lenen 

Mocht je een verhuizing zelf uitvoeren, dan is het slim om vooraf een aantal hulpmiddelen te huren. Denk bijvoorbeeld aan verhuiskleden om kwetsbare meubels stevig in te kunnen pakken. Ook een hondje kan goed van pas komen! Een hondje is eigenlijk niets meer dan een plank met vier zwenkwielen. Het helpt je zware meubels naar de verhuiswagen te vervoeren.

Sloten vervangen in je nieuwe woning 

Een verkopende partij is vanzelfsprekend verplicht om alle sleutels af te staan bij de sleuteloverdracht. Het kan echter voorkomen dat er verloren sleutels rondzwerven. Om te voorkomen dat de kans op een inbraak in huis minimaal is, kan het slim zijn om de sloten te vervangen. Kies voor de hulp van een slotenmakerservice 24 uur om de sloten op korte termijn te laten vernieuwen.

Sloten vervangen na een verbouwing 

Kies je er na de verhuizing voor om de woning gedeeltelijk te verbouwen? In dat geval geef je wellicht sleutels aan een timmerman, loodgieter of elektricien. Zo hoef je zelf niet voortdurend aanwezig te zijn bij de bouwwerkzaamheden. Om te voorkomen dat deze de sleutels bij kan laten maken en vervolgens heel eenvoudig in kan breken, is het slim om na de verbouwing voor nieuwe sloten te kiezen. Het vervangen van sloten zorgt er direct voor dat de algehele inbraakbeveiliging van je woning verbeterd wordt.

Zorg dat je post wordt doorgestuurd 

Het kan voorkomen dat je vergeet sommige instellingen op de hoogte te brengen van een verhuizing. Om te voorkomen dat post naar je oude adres gestuurd wordt, kun je ervoor kiezen om post automatisch door te laten sturen naar je nieuwe huis. Bij postbedrijven wordt deze service voor een relatief laag bedrag aangeboden. Vanzelfsprekend kun je er ook voor kiezen om je nieuwe adres door te geven aan de bewoners van je oude huis. Zo kunnen zij de post naar je doorsturen.