Eiken parket

Wanneer je een mooie houten vloer wilt hebben, kun je daarvoor parket gebruiken. De gewone traditionele parketvloer bestaat uit massief houten planken. Deze massief houten planken zijn in verschillende maten leverbaar. Ook al ben je handig en denkt dat je het parket zelf zou kunnen leggen, moet je dat niet doen. Een parketvloer moet je laten leggen door een specialist. Wanneer je een traditionele parketvloer laat leggen, bestaat deze om te beginnen uit een gelijmde ondervloer. Op de ondervloer zal de toplaag worden gelijmd. Wanneer de parketvloer door de specialist is gelegd, zal hij van een beschermde olie of laklaag worden voorzien. Deze laag zal de afwerking ten goede komen. Een parketvloer is minimaal 6 mm dik.

Het leggen
Een parketvloer is zeker niet goedkoop. Daarom is het aan te raden om de vloer nooit zelf te leggen ook al ben je nog zo handig. Wanneer hij door een specialist wordt gelegd, zal je voor de volle 100% tevreden zijn. Wanneer je hem in de huiskamer laat leggen, is dat het visitekaartje van je woonkamer. Een belangrijk voordeel is ook dat je een parketvoer kunt gebruiken met vloerverwarming. Ondanks dat een houtenvloer warm aandoet, wordt de vloer toch vaak gecombineerd met vloerverwarming. Dat is heerlijk wanneer kinderen op de vloer aan het spelen zijn tijdens de koude winterdagen. Een parketvloer met vloerverwarming doet niet alleen warm aan, maar is het ook. Wanneer een parketvloer is gelegd, ziet hij er fantastisch uit. Het onderhoud van een parketvloer is vrij eenvoudig. De levensduur van een dergelijke vloer bedraagt tussen de 30 en 60 jaar.

Je kunt de vloer in meerdere patronen laten leggen. Het is belangrijk dat je voordat je de vloer aanschaft je eerst goed laat voorlichten over de voor- en eventueel nadelen van een parketvloer. Bezoek meerdere showrooms, omdat je moet zien wat voor mogelijkheden er zijn om een parketvloer te laten leggen.

Eiken parketvloeren worden verlijmd op de vooraf gelegde ondervloer. Omdat hij helemaal wordt verlijmd is het geluid dat geproduceerd wordt, als je erop loopt, zeer gering. Het geluid wordt door de ondervloer geabsorbeerd. Je kunt, als je het geluid dat geproduceerd wordt nog te veel vindt, een speciaal geluid reducerende ondervloer toepassen.

Eiken parketvloer
Wanneer je een eiken parketvloer kiest, heb je een duurzame vloer die een degelijke uitstraling heeft. Dat zijn de belangrijkste redenen voor het kiezen van een eiken parketvloer. Je kunt een eiken parketvloer aanschaffen als gestoomd eiken tot een geoliede of een gerookte materiaalsoort. Er zijn ook meerdere kleurtinten. De eiken parketvloer is zeer goed te bewerken. Hierdoor zijn er ontelbare vloerkleuren beschikbaar of te maken.

Het bewerken van een eiken parketvloer
Bij een eiken parketvloer zal het op de eerste plaats gaan om traditionele houten vloeren. Omdat eiken meer een klassieke uitstraling geeft, kun je er een nemen die er anders uitziet door de bewerking die het materiaal heeft ondergaan.
Roken wordt vooral gedaan om de vloer een geleefde uitstraling te geven. Het stomen geeft aan het materiaal een blijvende kleurverandering. Fijn bezagen geef de vloer een natuurlijke uitstraling en ten slotte kun je het materiaal laten borstelen, wat een robuuste uitstraling geeft.