Heb jij je woning goed verzekerd?

Het hebben van je eigen plekje is ontzettend fijn en daarom ook uitermate belangrijk dat je zorgt dat alles goed is verzekerd. Dit kan voorkomen dat je in een keer grote uitgaven moet doen als er iets gebeurd met je woning. Het internet staat vol met informatie, maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Hieronder ga ik je van alles uitleggen over verschillende verzekeringen voor je woning.

Opstalverzekering

Deze verzekering dekt schade die ontstaat door: brand, neerslag, inbraak of lekkage. Het is te hopen brand aan je woning je nooit overkomt, maar mocht het toch gebeuren, is het hebben van een brand/opstalverzekering ontzettend fijn. Via deze website kunt u precies berekenen welke verzekering het beste bij u en uw woning past. Binnen een opstalverzekering heb je ook weer verschillende vormen: een basis- en een allrisk dekking. Een allrisk dekking is uitgebreid met een schadevergoeding voor schade die veroorzaakt is door een klein ongelukje door jezelf.

Inboedelverzekering

In je woning staan allemaal spullen waar je waarde aan hecht en dan is het wel uitermate fijn dat deze verzekerd zijn mocht hier iets mee gebeuren. Er zijn ook weer verschillende vormen van inboedelverzekering: een basis, allrisk en een allrisk met buitenshuis dekking. De basisdekking dekt de schade die veroorzaakt wordt door brand, storm, diefstal, neerslag, lekkage, rook en schroeien. Bij een allriskdekking komt daar ook nog bij dat je bent gedekt voor vallen en stoten in de eigen woning. Als je kiest voor de grootste dekking, zijn je spullen ook buiten het huis tot een waarde van €2500,- verzekerd tegen schade.

Kostbaarhedenverzekering

Deze verzekering ligt in het verlengde van een inboedelverzekering, maar bij een kostbaarhedenverzekering zijn al uw kostbaarheden overal ter wereld verzekerd tegen beschadiging, diefstal en verlies. Vaak is een kostbaarheden verzekering alleen af te sluiten in combinatie met een inboedelverzekering bij dezelfde verzekeraar.

Hopelijk heb je nu een beter beeld over de verschillende soorten verzekeringen die je voor je woonhuis kunt afsluiten. Zorg dat je je altijd goed laat informeren, zodat je kunt voorkomen dat je schades zelf moet betalen die je helemaal niet zelf kunt betalen.