Hoe kun je je huis stijlvol inrichten?

Het kan een hele dure klus zijn om je huis stijlvol in te richten. Er zullen hoogstwaarschijnlijk nieuwe meubels aangeschaft moeten worden en daarnaast zullen ook accessoires gekocht moeten worden. Hierdoor kan de prijs al snel aardig oplopen. We zullen je een aantal tips geven om je huis stijlvol in te richten met een klein budget!

Tip 1: Maak een moodboard

Ga inspiratie opdoen, dit kan bijvoorbeeld via Pinterest. Zoek naar afbeeldingen en inrichtingen die je aanspreken en voeg al deze afbeeldingen samen tot een moodboard. Hierdoor krijg je een overzicht van je stijl en waar je naar opzoek moet om je eigen stijl te creëren in je eigen huis.

Tip 2: Welke materialen kies je?

Wanneer je een klein budget hebt, zullen er keuzes gemaakt moeten worden in verschillende materialen. Een bank van echt leer of suède is uiteraard duurder dan een bank van nep leer of suède. Maak voor jezelf de afweging waaraan je je geld wilt besteden. Vaak kun je grotere uitgaven het beste betalen met een creditcard. Door te betalen met een goedkope creditcard ben je automatisch verzekerd tegen schade en diefstal. Dit is niet het geval wanneer je betaald met een normale betaalpas.

Tip 3: Ga zelf knutselen!

Als je een klein budget hebt om te besteden, moet je een beetje creatief zijn. Je kunt namelijk ook zelf accessoires gaan maken. Om hiervoor inspiratie op te doen, zou je weer gebruik kunnen maken van Pinterest. Hier staan ontelbaar veel ‘DIY’s’, een DIY is een Do-It-Yourself. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het zelf maken. Enkele voorbeelden zouden kunnen zijn: een dromenvanger, een fotomuur, een waslijn met foto’s of je kunt bijvoorbeeld een muur een knallende kleur geven.

Tip 4: Stap uit je comfort zone

Durf daarnaast ook eens buiten je ‘comfort zone’ te stappen, want een stijlvol interieur onderscheidt zich van een basic interieur door nieuwe dingen uit te proberen. Om rekening te houden met een klein budget zou je de uitverkoop of de kringloopwinkel in de gaten kunnen houden. Wellicht kun je hier nog een parel vinden!

Hopelijk helpen deze tips je op weg om je huis stijlvol in te richten!