Hoe richt je je huis stijlvol in?

Je hebt je droomhuis gevonden. Fantastisch! Nu komt de volgende belangrijke stap: de inrichting. Waar moet je nu beginnen? Ik zal je een aantal tips geven om je op weg te helpen bij de inrichting van je huis, zodat je je snel thuis voelt in je eigen huis!

Tip 1: welke ruimte ga je waarvoor gebruiken?

Het is belangrijk dat je kritisch kijkt naar de ruimtes die je hebt. Maak aan de hand van de tekeningen van je huis een grove indeling. Denk groot; vind jij het bijvoorbeeld mooier om een muur weg te halen? Kijk dan of dit mogelijk is!

Tip 2: maak een moodboard!

Je weet nu waar elke ruimte voor gaat dienen, dan is het nu belangrijk om bijvoorbeeld via Pinterest afbeeldingen te zoeken die voldoen aan je stijl. Vervolgens kun je deze afbeeldingen uitprinten en bij elkaar leggen, hierdoor krijg je een beeld van je stijl en aan de hand daarvan kun je voor alle ruimtes gaan bedenken hoe je ze wilt inrichten.

Tip 3: kies voor originaliteit!

Aan de hand van je moodboard kun je opzoek gaan naar meubels. Er zijn een aantal manieren om aan meubels te kiezen, je kunt naar een woonboulevard gaan of je besluit om je meubels op maat te laten maken. Om een landelijke en stijlvolle sfeer te creƫren zou je kunnen kiezen voor houten meubels. Vaak kunnen deze houten meubels nog op maat gemaakt worden ook, zeg nu zelf: unieke meubels is toch geweldig!

Tip 4: finishing touch

Fijn, je huis is ingericht, maar het is nu nog niet helemaal af. De finishing touch kun je doen met decoraties. Je kunt alles uit de kast halen voor het decoreren van je huis: een fotomuur, huisplanten, schilderijen of een salontafel. Je zou er zelfs nog voor kunnen kiezen om decoratie zelf te maken. Of ga langs bij de kringloop, wellicht dat je nog voor een klein prijsje een parel kunt scoren! Daarnaast staat een bos bloemen op tafel ook erg gezellig en zorgt voor een klein beetje leven in huis. Hierdoor voelt je huis sneller als je eigen plekje.

Hopelijk helpen deze tips je op weg om je huis in te richten!