Je huis volledig ouderen-proof maken

Wanneer je een mooi huis hebt en er met veel plezier woont is het goed om er oud te worden. Het is mogelijk om in een mooi bungalow, herenhuis, rijtjeswoning of hoekwoning oud te worden. Wel is het dan belangrijk om de woning ouderen-proof te maken. We delen hiervoor graag een paar tips. Laten we hier snel mee van start gaan.

Een traplift nemen

Op deze website zie je hoe een traplift helpt om ook als je niet meer goed te been bent de trap op te gaan. Een traplift is de manier om gewoon naar je eigen bed te gaan of naar de badkamer boven. Zelfs wanneer de stroom uitvalt kun je gewoon naar boven en weer naar beneden. Het is mogelijk om dit zelfs meerdere keren te doen zonder stroom. De traplift is helemaal voorbereid om tal van situaties.

Geen drempels meer in huis

Het is handig om alle drempels uit de woning te halen. Zo kun je eenvoudig overal naartoe lopen zonder bang te zijn om te vallen. Het is ook prettig als je een rollator gebruikt. Misschien is dat nu nog niet en is het alvast een voorbereiding op later. Het is belangrijk om als jonge senior jezelf al voor te bereiden op later. Zo kun je langer in huis blijven wonen. Zeker als je ouder bent is dit prettig.

Slimme apparatuur in huis halen

Het voorbereiden op later kan ook door slimme apparaten in huis te nemen. Wanneer je nog wat jonger bent kun je hier sneller mee leren om te gaan. Denk aan het bedienen van de verlichting met je stem of de verwarming. Het is ongekend wat er allemaal mogelijk is. Zelfs voor jongeren gaat er een hele nieuwe wereld open met deze technieken. Start er vandaag nog mee en ontdek wat er allemaal kan.