Je woning ruimtelijk inrichten

In de magazines ziet een woonruimte er altijd perfect uit: mooi opgeruimd, veel ruimte en de meubelen en de accessoires zijn allemaal op elkaar afgestemd. Nu is in werkelijkheid een huis geen museum, er wordt flink in geleefd. Dus als je niet elke dag een heel schoon en opgeruimd huis hebt, is dat niet meer dan normaal. Maar er zijn wel een aantal manieren waarop jij de kamers in je huis zo ruimtelijk mogelijk kan houden.

Houd rommel uit het zicht

Door veel losse spullen in het zicht en troep op bijvoorbeeld de grond, oogt een ruimte als snel veel voller. Om je woning te voorzien van een ruimtelijke inrichting is het daarom ook belangrijk dat je de spullen die je niet als decoratie wilt gebruiken goed opbergt uit het zicht. Een grote wandkast is een goede optie, omdat deze genoeg lades en kastjes heeft waar je alles op een georganiseerde manier kwijt kunt. En het helpt natuurlijk ook om de inhoud van de kasten en lades om de zoveel tijd even goed uit te zoeken.

Je eigen geluk beïnvloeden

Weet je niet zo goed hoe je een woonruimte in moet richten? Dan kan je inspiratie halen uit magazines, een stylist inhuren of de hulp van een bekende vragen. Maar het is ook mogelijk om een kamer in te richten aan de hand van Feng Shui. Dit is een Chinese filosofie gebaseerd op dat je door je huis ruimtelijk in te richten het geluk in je leven en je gezondheid kan beïnvloeden. Over Feng Shui en wat de beste manier is om een ruimte in te richten valt veel te vertellen. Online kan je hier veel informatie over vinden. Het is in ieder geval het proberen waard.

Meubels op maat laten maken

In een woning kom je altijd wel een paar ruimtes tegen waar het wat lastiger is om een standaard meubel te plaatsen. Bijvoorbeeld omdat de muur net iets te kort iets, of het past niet in verband met een schuine muur. Tegenwoordig kun je de mooiste meubels op maat laten maken. Zo kan je elke centimeter van je woning optimaal benutten, heb je geen last van ‘loze’ ruimtes en creëer je rust doordat je niet hoeft te proppen met meubelen.