Jouw kleine woning sfeervol en gezellig inrichten

Je hebt een nieuw appartement en wil natuurlijk je huis zo sfeervol mogelijk inrichten, maar niet iedereen heeft een grote woning waar je los kan gaan. Het is dus best een uitdaging. Het kan vooral lastig zijn wanneer op internet alleen inspiratie opdoet uit luxe en grote huizen. Maar met de juiste tip en tricks kan je ook met jouw kleinere woning sfeervol en gezellig inrichten.

Speel met licht

Wanneer je een klein appartement hebt, is licht cruciaal. Licht kan je huis namelijk optisch veel groter laten lijken dan het werkelijk is. Zo kan je met natuurlijk daglicht spelen en lampen. Heb je niet veel ruimte om een staan lamp of hang lamp te plaatsen? Denk dan eens aan LED strips. LED strips zijn makkelijk te plaatsen en geven je huis al snel een moderne, sfeervolle uitstraling. Het kan leuk zijn om verschillende soorten licht te gebruiken om een mooi lichtspel te creëren in je huis.

Gebruik scheidingswanden

Wanneer je een klein appartement hebt, kan het soms voelen of alles op elkaar zit. Om dit te voorkomen en in je woning een ruim effect te creëren is het belangrijk om overzicht te creëren, dit geeft ook rust. Een manier om dit te doen is door bijvoorbeeld scheidingswanden. Zo houdt je verschillende leefruimtes gescheiden. Dit hoeft niet meteen wand te zijn, maar kan ook met meubels, een mooie kast of een roomdivider. Met een glazenwand creëer je ook verschillende ruimtes zonder dat je huis kleiner lijkt.

Hang spiegels op

Een bekende truc die heel goed werkt, is het gebruik van spiegels. Wanneer je spiegels ophangt creëert het een illusie dat je woning veel groter lijkt dat het werkelijk is. Een brede spiegel in je woning laat de woning breder lijken. Een spiegel in de lengte geeft je woning veel meer hoogte.

Plaats zwevende meubel stukken

Een zwevend meubelstuk is een meubel die tegen de muur is geplaatst en daardoor de vloer niet aanraakt, je ziet je vloer onder de meubels door lopen. Dit kan heel praktisch zijn voor kleine woningen. Je zou bijvoorbeeld je TV meubel tegen de muur kunnen bevestigen om zo meer ruimte te creëren