Maak sfeer met een prachtige landelijke inrichting

Hou je van een warme en robuuste uitstraling? Zorg dan dat je een landelijke stijl kiest van je inrichting. Vervang oude meubels en andere zaken door diverse materialen die deze stijl typeren. Hier vindt je diverse tips hoe je het kunt aanpakken.

Materialen en kleuren
Wanneer je kiest voor een landelijke uitstraling, dan krijg je vooral te maken met warme en zachte tinten. Dit kan je bereiken door gebruik te maken van hout, steen en andere landelijke materialen. Kies voor zachte kleuren en gebruik geen grote tegenstellingen. Zorg daarbij ook dat je de kamers niet te donker maakt, dit laat de ruimte namelijk kleiner lijken.

Meubels
Meubels zijn er in veel soorten en maten beschikbaar voor een landelijke inrichting. Maak hier gebruik van mooie houten kasten die een mooie authentieke uitstraling geven en erg duurzaam zijn dankzij het houtwerk. Ook je bank, stoelen en het eetgedeelte kan je met deze materialen prachtig vormgegeven. Voor een mooier contrast met de vloer en muren kan je ervoor kiezen om de meubels in een donkere kleur te kopen. Laat je door diverse bestaande wooncombinaties in woonzaken inspireren.

Vloerkeuze
Je kunt een vloer plaatsen waarbij je gebruik maakt van subtiele lichte stenen. Hierdoor oogt de ruimte luxe en landelijk. Daarbij is een stenen vloer makkelijk te onderhouden en kan het veel hebben. Een massief houten vloer zal nog meer karakter geven aan je huis, alleen zijn deze vloeren gevoeliger voor vocht en vlekken. Kijk dus bij je keuze niet alleen naar uiterlijk, maar weeg ook af of het praktisch is. Bij een massief houten vloer is er namelijk ook geen vloerverwarming mogelijk doordat het de warmte niet goed doorlaat. Een goede tussenstap kan dan een PVC vloer zijn: je kunt dan kiezen voor een uiterlijk met hout, het materiaal is makkelijk te onderhouden en zeer geschikt voor vochtige ruimtes.

Verlichting
Om de sfeer van landelijk extra te benadrukken kan je de verlichting ook in deze stijl toepassen. Je kunt in diverse ruimtes bijvoorbeeld kiezen voor hangende filament lampen (bijvoorbeeld bij de eethoek). Deze lampen hebben vaak een extra warme kleurtemperatuur waardoor je een fijne sfeer uitstraalt. Dit kan je ook bereiken door stijlvolle staande lampen te plaatsen. Je kunt ook kiezen voor een authentieke kroonluchter, deze lampen zijn op dit moment ook een populaire keuze voor een landelijke inrichting.

Accessoires
Ook accessoires vormen een belangrijk onderdeel van het geheel. Je kunt bijvoorbeeld prachtige stijlvolle klokken plaatsen in de gang, woonkamer of waar je dat mooi vindt ogen. Daarbij kan je divers glaswerk met planten en andere leuk ontworpen spulletjes combineren. Dit hoeft niet eens duur te zijn: in de goedkopere winkels vind je vaak al leuke houten/metalen accessoires.