Ontdek wat kruipruimte isolatie voor u kan betekenen

Heeft u ook wel eens last van koude voeten terwijl de rest van uw huis lekker warm is? Waarschijnlijk is uw vochtige kruipruimte daar de oorzaak van. Door al het vocht wat aanwezig is in uw kruipruimte wordt het bijna onmogelijk om uw huis lekker warm te stoken. Gelukkig zijn daar goede oplossingen voor. Een kruipruimte isolatie is daar een goed voorbeeld van. Hiermee wordt het vochtprobleem in uw kruipruimte opgelost en heeft u deze winter geen last meer van koude voeten. Om u wat meer informatie te geven over kruipruimteisolatie schreven wij dit artikel voor u!

Voordelen van kruipruimte isolatie

Het isoleren van uw kruipruimte brengt veel voordelen met zich mee. Zowel voor de staat van uw huis maar ook voor uw eigen gezondheid.

  • Droog huis
  • Gezondheid
  • Minder energie kosten
  • Duurzaamheid

Als u de kruipruimte gaat isoleren wordt er een laag met EPS-korrels op de bodem aangebracht. Hierdoor komt de warme lucht niet meer bij het grondwater en kan het niet meer verdampen dat geeft dus de droge kruipruimte. Als u een droge kruipruimte heeft is dit geen fijne leefomgeving meer voor schimmels en ander ongedierte. Dit voorkomt dat je houten balken aangetast worden en de lucht van uw kruipruimte wordt aangenamer. Omdat je kruipruimte geen vochtige lucht meer bevat is het makkelijker om je huis warm te stoken. Omdat u minder gas gebruikt bij het verwarmen van uw huis is het dus ook nog eens duurzaam. Voor mensen die last hebben van astma of reuma is vochtige lucht niet goed voor de gezondheid. Door uw kruipruimte te isoleren hebben deze mensen daar minder last van.

Kosten van kruipruimte isolatie

De kosten van kruipruimte isolatie zijn heel verschillend. Dit hangt af van een aantal factoren. Ten eerste hoe groot uw kruipruimte is hoe meer meter hoe meer materiaal en tijd er nodig is. Het is ook afhankelijk van uw type woning. Als u een woning heeft met een hele ruime kruipruimte is het veel makkelijke om de isolatie aan te brengen dan bij een hele krappe kruipruimte. In verhouding met wat de kruipruimteisolatie oplevert zijn de kosten laag. U kan ook nog eens gebruik maken van een subsidie om uw huis te laten isoleren. Ook betaald u maar een btw percentage van 6 procent over de werkzaamheden. Om nog meer kosten te besparen kan u vragen of de buren ook met de isolatiewerkzaamheden mee willen doen. Hierdoor kunnen we de werkzaamheden tegelijk doen en kan er effici├źnter gewerkt worden.

Kruipruimte isolatie iets voor u?

Heeft u dus al jaren last van een vochtige kruipruimte overweeg eens om uw kruipruimte te isoleren. Als u in een nieuwbouwhuis woont is het al geïsoleerd bij de bouw en moet er naar een andere oplossing worden gezocht. Bij een oude woning is het wel relevant om eens te kijken wat te mogelijkheden zijn. Neem eens contact op met de specialist bij u in de buurt. Vraag vrijblijvend een offerte aan om de mogelijkheden voor uw huis te bespreken.