Oriënteren voor een nieuw huis of appartement

Ben je op zoek naar een nieuwe woning of een appartement? Het is dan belangrijk om op een aantal zaken te letten. We helpen graag om een nieuwe woning te vinden en ook waar je dan op moet letten bij het kopen.

Hoe vind je jouw nieuwe huis?

Wanneer je weinig tijd hebt is het slim om een aankoopmakelaar in te schakelen. Een makelaar heeft kennis van de markt en daarnaast ook een uitgebreid netwerk. Het is een manier om snel en vakkundig een nieuwe woning te vinden. Wanneer je meer zelf gaat doen is het natuurlijk goed om Funda te bezoeken en de andere woningwebsites. Kijk in welke regio’s, steden en wijken je graag zou willen wonen. Ga er een rondje rijden om zo te zien of er een huis te koop staat. Het is een goede manier om een huis te vinden.

Gevonden?

Wanneer je een woning hebt gevonden is het slim om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Hoeveel is de woning daadwerkelijk waard? Wat is een reële prijs voor de woning? Op Kadasterdata is het mogelijk om meer informatie te vinden over de woning. Waar is de woning bijvoorbeeld voor gekocht in het verleden? Het is dan mogelijk om een beeld te krijgen van hoeveel het nu waard kan zijn. Voordat je een bod gaat uitbrengen is het slim om de woning eerst te laten taxeren.

Een woning waardebepaling

Voordat je een huis gaat kopen is het verstandig om de waarde te laten bepalen van de woning. Laat een makelaar een waardebepaling doen. Wanneer je vervolgens na de onderhandelingen eruit bent gekomen kun je de makelaar een taxatie laten maken. De taxatie heb je nodig voor het verkrijgen van de hypotheek. Eventueel kun je ook een bouwkundige keuring laten maken om mogelijke gebreken boven water te halen.