Redenen om een huis te kopen in Spanje

Heel veel Nederlanders hebben de droom om een vakantiehuis te bezitten in het zuiden, bijvoorbeeld in Spanje. Wij snappen dat wel, want Spanje is een prachtig land en het is een ideale vakantiebestemming. Ook kun je er goed overwinteren om zo de Nederlandse winterkou te ontlopen. In dit artikel bespreken we alle voordelen van een (tweede) huis in Spanje. 

Aangename temperatuur 

In Spanje valt weinig regen en de temperatuur is er zowel in de zomer als in de winter erg aangenaam. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van de exacte locatie waar jij een huis wil gaan kopen, maar over het algemeen is het weer in Spanje erg aangenaam. Vaak is dit dan ook een van de meest genoemde redenen om een huis te kopen in Spanje. Van lekker weer worden mensen nou eenmaal vrolijker dan van het grijze, grauwe, regenachtige weer in Nederland. 

Redelijk dichtbij Nederland 

Wanneer je een huis koopt in het buitenland, zul je vaak op en neer moeten reizen. Gelukkig is Spanje niet extreem ver weg en kost het niet veel om op en neer te vliegen. Zeker wanneer je buiten het seizoen reist en op zoek gaat naar goede deals, zul je niet veel betalen voor een retourtje. 

Lage levenskosten 

De algemene kosten van levensonderhoud liggen in Spanje vaak lager dan in Nederland. De prijzen van eten en drinken uit de supermarkt liggen vaak ver onder de Nederlandse prijzen. Als je echt goedkoop wilt inkopen, kun je ook naar de wekelijkse markten gaan. Daar kun je veel verse groenten en fruit kopen voor lage prijzen. Ook uit eten gaan is veel minder duur in Spanje, waardoor je dit ook vaker zal doen wanneer je in Spanje woont. 

Investeren in een huis in Spanje

In Spanje kun je genieten van het heerlijke weer, de prachtige cultuur, het lekkere eten en de onbezorgde sfeer. Naast deze redenen om een huis te kopen in Spanje, is de aankoop van een huis in het buitenland ook een goede investering. Het geld levert op een spaarrekening tegenwoordig weinig meer op, dus het is een goede keuze om te investeren in een woning in Spanje.