Rolluik prijzen goedkoper in het noorden dan zuiden?

Dit klinkt enorm raar, maar is wel zo. Als je bij een rolluikexpert in Zuid- Holland gaat kijken en daar een prijsindicatie opvraagt ben je vaak duurder uit dan als je dit in het noorden van Nederland zou doen. Dit geld niet alleen voor rolluiken. Ook zijn huizen in Groningen stukken goedkoper dan huizen in Amsterdam of Zuid- Holland. Een klein huis in binnenstad Amsterdam kost evenveel als een vrijstaand huis in Groningen. Dit zijn natuurlijk enorme verschillen. Bij rolluiken zie je de verschillen niet extreem veel, maar ze zijn wel aanwezig. Dit komt omdat er veel meer mensen in de randstad wonen.

Verschillende locaties

Overal in Nederland worden rolluiken geleverd. Rolluiken Helmond, rolluiken Maastricht en van rolluiken Amsterdam tot de rolluiken in Rotterdam. Veel mensen maken gebruik van rolluiken en bestellen ze ook. Alleen de prijs verschilt per stad. Dit kan verschillen per specialist. Ga daarom van tevoren oriënteren tussen de specialisten. Kijk welke bij jou past en levert wat jij wil.

Zo kan je ook prijzen vergelijken en zie je dat in het noorden alles goedkoper is dan in het zuiden. Als je in het noorden van Nederland woont heb je geluk. Woon je in het zuiden dan is er nog steeds geen enkel probleem. Vergelijk de specialisten en kies de beste en de goedkoopste.

Voordelen rolluiken

Rolluiken hebben veel voordelen. Daarom wordt er steeds meer overgegaan van gordijnen naar rolluiken. Rolluiken zien er ook strakker en netter uit. Rolluiken hebben ook een inbraak werende functie. Bij mensen met rolluiken wordt er veel minder ingebroken. Waarom? Als het rolluik naar beneden is moet een inbreker door het rolluik om te kunnen inbreken. Dit kost vaak te veel moeite en geluid. Bij een gordijn kan dat makkelijker en gebeurt het ook sneller.

Niet alleen hebben rolluiken een inbraak werende functie. De belangrijkste functie is natuurlijk de zonwerende functie. Doordat de lamellen zo stevig op elkaar zitten kan er geen straaltje zon door de rolluiken en zorgen de rolluiken voor heerlijke verkoeling in huis op snikhete dagen. Ook zorgt het voor meer nachtrust. Je kan lekker slapen omdat het heerlijk donker op de slaapkamer is.

Naast deze twee functies hebben de rolluiken een inkijk en geluidswerende functie. Zo heb jij als je op je kamer aan het werken of aan het leren bent geen last van de buren of de weg die naast je huis ligt. De lamellen dempen het geluid. Hierdoor kan je rustig slapen, rustig leren en gewoon genieten. Ook is het niet mogelijk om naar binnen te kijken als de lamellen naar beneden zijn. De lamellen zijn vaak s’ nachts naar beneden natuurlijk, maar overdag bij een warme dag is het ook gewoon mogelijk natuurlijk om het rolluik naar beden te doen.

Een ander groot voordeel is dat de rolluiken naar maat gemaakt kunnen worden. Zo kan je voor elk raam een rolluik regelen. Het op maat maken van een rolluik is natuurlijk wel iets duurder dan de standaard rolluiken. De rolluiken behouden natuurlijk dezelfde voordelen.

Elektrische rolluiken

Elektrische rolluiken zijn rolluiken die elektrisch bediend kunnen worden. De rolluiken hebben een schakelaar. Deze schakelaar kan geplaatst worden naast het raam of in de buurt van het raam. En als de schakelaar wordt ingedrukt gaat het rolluik automatisch naar beneden. Op deze manier voorkom je veel tijd en hoef je alleen maar snel op een knopje te drukken en het rolluik doet de rest. Het systeem zit zo in elkaar dat het mogelijk is om verschillende rolluiken aan deze schakelaar te koppelen. Zo hoef je niet naar boven te lopen om de rolluiken naar beneden te doen. 1 druk op de knop en alle rolluiken gaan naar beneden. Het maakt niet uit waar ze geplaatst zijn.

Handbediende rolluiken

Bij handbediende rolluiken heb je een rolluik met een afstandsbediening. Dit is ook gemakkelijk en een vorm van de elektrische rolluik. Bij een handbediend rolluik heb je een afstandsbediening. Een voordeel hiervan is dat je vanuit je stoel of vanaf de bank je rolluik kan bedienen. Hetzelfde voordeel als de elektrische rolluiken hebben is dat het ook mogelijk is om meerdere rolluiken met de afstandsbediening te koppelen zodat je niet naar elke kamer moet rennen om rolluiken naar beneden te doen. Een handbediend rolluik is veel goedkoper dan een elektrisch rolluik. Dus als er maar een klein budget beschikbaar is, is het verstandig om te kiezen voor de handbediende rolluiken.