Het belang van een schoorsteenveger

 

Een schoorsteenveger kan ervoor zorgen dat uw open haard of kachel goed blijft ventileren. Door een goede ventilatie kan u fijn stoken en kan er geen koolmonoxidevergiftiging of brand ontstaan. Maar het werk van een schoorsteenveger houdt meer in dan dit, in de onderstaande tekst leest u waarom het onderhoud aan een schoorsteen zo belangrijk is.

Wat doet een schoorsteenveger?

Een schoorsteenveger maakt de schoorsteen schoon en repareert eventueel schade die is ontstaan door het gebruik. Een schoorsteenveger kunt u het beste ieder jaar even één keer laten komen voor schoonmaken en eventueel onderhoud. Het liefst voordat u de eerste keer gaat stoken na de zomer. De schoorsteenveger veegt de schoorsteen schoon en zorgt dat onverbrande roetdeeltjes verwijdert worden. Deze roetdeeltjes zijn zeer brandbaar en kunnen voor een schoorsteenbrand zorgen, belangrijk dus om te laten verwijderen. Ook worden alle kanalen goed gereinigd en eventueel beschadigingen gerepareerd. De schoorsteenveger werkt netjes, u zult binnenshuis geen last ondervinden van het schoonmaken van de schoorsteen.

Verwijderen van vogelnest uit de schoorsteen

Ook een taak van een schoorsteenveger is het verwijderen van vogelnesten uit de schoorsteen. In het voorjaar vinden vogels hier vaak een mooie plek om hun nestje te bouwen, zolang de schoorsteen niet brand veroorzaakt dit ook geen problemen. Maar zodra u in het najaar een vuurtje stookt kan de rook niet uit de schoorsteen door het oude vogelnest. De rook en alle giftige stoffen komen daardoor weer naar beneden en kunnen voor een zeer gevaarlijke situatie zorgen in uw woonkamer. Ook de materialen die gebruikt zijn voor het maken van het nestje zijn natuurlijk brandgevaarlijk en dus kan er ook brand ontstaan. De schoorsteen ieder jaar laten reinigen en nakijken door een schoorsteenveger is dus geen overbodig luxe maar pure noodzaak.

Wie kunt u bellen voor het vegen van de schoorsteen?

Voor een professionele en erkende schoorsteenveger kunt u terecht op de website van schoorsteenvegerdirect.nl zij kunnen voor u een offerte opmaken en dan met u overleggen om voor en mooi tarief u schoorstenen schoon te maken en te onderhouden. Dit kan ook een contract voor langere tijd zijn zodat u er niet ieder jaar meer aan hoeft te denken.