Waarom een gietvloer een goede keuze is

Sta je op het punt om een nieuwe vloer aan te schaffen? Dat is de gietvloer als optie vast wel in je opgekomen. Er zitten meerdere voordelen aan een gietvloer. Zo is deze makkelijk te onderhouden, geluiddempend en in vele kleuren verkrijgbaar. Hieronder vertellen we meer over de voordelen van een gietvloer, of je deze vloer zelf kunt aanleggen en brengen we het kostenplaatje in beeld. Lees snel verder wanneer je een gietvloer aan het overwegen bent.

Makkelijk schoon te houden

Een van de grootste voordelen aan een gietvloer is dat deze goed te onderhouden zijn zonder hier al te veel moeite voor te doen. Door de gladde bovenlaag veeg je viezigheid en drinken zo van de vloer af en kom je dus niet in de problemen zoals met een houten vloer wel het geval is. Het onderhoud en de eenvoud van het schoonmaken zijn twee redenen waarom mensen massaal voor een gietvloer kiezen. Dit maakt de vloer zeer geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Daarnaast is de vloer geluiddempend waardoor je spelende kinderen of vrouwen op hoge hakken amper hoort.

In vele kleuren verkrijgbaar

Een gietvloer is in elke denkbare kleur beschikbaar. Je kiest een kleur uit en vervolgens maakt de gietvloer specialist een kleurenmengsel waarmee de gewenste kleur om de gietvloer aangebracht wordt. Een gietvloer bestaat uit vier lagen, waarvan alleen de bovenste laag een kleur bevat. Ook is het mogelijk om met twee verschillende kleuren te werken, maar dit is lastiger te realiseren en dus hangt hier een prijskaartje aan. Voor inspiratie op het gebied van kleuren raden we jou aan een bezoek te brengen aan een showroom met gietvloeren of Pinterest te raadplegen.

Gietvloer zelf aanleggen?

Het leggen van een gietvloer is geen eenvoudige klus en dus raden we aan deze klus uit te besteden. Het voordeel van een gietvloerbedrijf is dat zij ervaring en de juiste middelen in huis hebben om de klus op een mooie wijze te klaren. Daarbij mag je rekenen op garantie wanneer je de gietvloer door een derde partij laat leggen.

 

Het vinden van een gietvloer specialist hoeft geen probleem te zijn. Er zijn vele gietvloer bedrijven beschikbaar die jou kunnen helpen. Meer weten over een gietvloer aanschaffen? Bekijk dan ook de gietvloer met betonlook opties.