Waarom is het essentieel een gediplomeerd slotenmaker te hebben?

Veel mensen hebben situaties zoals het volgende waarschijnlijk al meegemaakt: wanneer je na een lange werkdag thuis komt, steek je je hand in de jaszak om je huissleutel te pakken… en dan schiet het je ineens te binnen dat je ’s morgens vooraleer je vertrokken bent, je jouw sleutels vergeten hebt mee te nemen , en nu sta je daar , buitengesloten uit je eigen woning. Het is uitgesloten om binnen te breken in je eigen huis, en dus het enige dat je nog kan doen om de zaak te redden,is er een slotenmaker bij halen.

Het werk van een slotenmaker bestaat erin om binnen te breken in woningen en veiligheidskluizen, duplicaat sleutels te maken, mogelijke klanten te adviseren omtrent nieuwe beveiligingstechnologieën en deursloten te herstellen. Daarom is het goed om steeds in gedachten te houden dat er een delicaat aspect verbonden is met het beroep van slotenmaker. Als we zijn dienstverlening nodig hebben, dan zouden we zeker moeten zijn dat we weten wie we de toelating geven om die zaken in onze woning uit te voeren. De lokale slotenmaker krijgt immers toegang tot jouw privé bezit en tot jouw eigendom.

Daarom is het zeer belangrijk om onder alle lokale slotenmakers, er één aan te duiden die je kan vertrouwen evenals het feit dat hij een certificaat heeft dat bewijst dat hij inderdaad de toestemming heeft om te werken als slotenmaker.

Wat zou je doen als je in nood bent?

Doe wat onderzoek en vorm je een oordeel over enkele verschillende lokale slotenmakers . Kijk welke van de slotenmakers ook noodoproepen in hun prijzen hebben opgenomen ( zoals diensten in het midden van de nacht). Kijk ook wie onder hen de beste prijzen aanbieden. Een mindere prijs betekent niet altijd dat je een koopje zal doen, omdat veel slotenmakers de klok rond werken en nooddienst aanbieden binnen een zelfde prijsklasse. Daarom kan een lagere prijs eventueel ook duiden op een mindere kwaliteit van de dienstverlening. Als de slotenmaker die je dan tenslotte hebt gekozen bij jou thuis komt, zorg er dan voor dat je niet vergeet om zijn werkattest te vragen.

24 uur, zeven dagen in de week

Als je het moeilijk vindt om een lokale slotenmaker te situeren en te kiezen, moet je niet wanhopen want er zijn veel slotenmakers in jouw omgeving en de meesten werken 24 uur per dag met jouw stilzwijgend medeweten. Als je dus om 5 uur ’s morgens buitengesloten bent, zullen er altijd wel enkele slotenmakers klaar staan om jou te helpen.