Zelf de tuin omgooien

De tuin is een heerlijke plek om je terug te trekken. Het moet daarom wel een plek zijn waar je je lekker voelt. Denk bijvoorbeeld aan een goede zit met plek met comfortabele stoelen of een bank en voldoende privacy dat is ook belangrijk. Mocht je tuin daar niet aan voldoen of niet meer aan voldoen, tijd om de boel een goed onderhanden te nemen.

 

Een nieuw pad aanleggen

 

Het aanleggen van een nieuw pad in de tuin, brengt direct structuur. Het zijn strakke lijnen die vaak erg bepalend kunnen zijn. Als je hier mee begint, zet je gelijk de toon voor de rest van de tuin. Bij een betonvloer kan er voor kiezen om beton zelf aanbrengen of het te laten doen. Het is natuurlijk wel een enorm kicken om het helemaal zelf te hebben gedaan. Het is niet een erg lastig activiteit. Dus als je de tijd hebt om het te doen, is het zeker de moeite waard! Uiteraard kan je ook kiezen voor stenen, maar het goed leggen van stenen is nog best wel een precieze klus. Dit kan je beter over laten aan een professional.

 

Hoe privacy te behouden

 

Het plaatsen van een hekwerk zorgt al voor een groot deel van de privacy. Je kan er ook voor kiezen om hoge struiken of boven neer te zetten als schutting. Het duurt een paar jaar tot het is dicht gegroeid, maar het ziet er wel prachtig uit. Komt je last krijgen van ongedierte die je haag aan tast dan kan je xentari tegen ruspen gebruiken bijvoorbeeld. De kleine beetjes kunnen lelijke gaten in je heg dus wees hier scherp op. Zorg daarnaast ook voor een begroeiing, die een hoge dichtheid heeft anders kijkt iedereen er nog dwars doorheen en gaat het idee een beetje verloren. Veel plezier en succes met de tuin, maak er (weer) een heerlijke plekje van!