Zo verjaag jij de mollen uit je tuin

Ongedierte in je woning kan een hoop overlast veroorzaken. Niemand zit te wachten op vervelende muggen die rond je hoofd zoemen terwijl jij lekker wilt slapen, een nest van zilvervisjes of spinnen of mollen in je tuin. Gelukkig is er altijd een manier om het ongedierte op een bepaalde manier te bestrijden. Welke manier dat is  (diervriendelijk of niet), dat kies jij zelf. Wij leggen je in ieder geval uit hoe je op een aantal diervriendelijke manieren de mollen kan verdrijven uit je tuin.

Geluid en trillingen

Die molshopen op je gazon zijn een doorn in het oog. Tegelijkertijd vernielen ze de wortels van je tuinplanten en bestaat de kans dat leidingen en kabels die in je tuin liggen beschadigen. Mollen zitten diep onder de grond en kunnen razendsnel gangen graven en vluchten, dus het is lastig om ze te pakken te krijgen. Ook al kunnen mollen je gazon behoorlijk vernielen, het is wel behoorlijk wreed om ze gelijk te doden. Het is daarom ook een goede optie om ze te verdrijven door middel van trillingen en geurtjes waar ze een hekel aan hebben. Mollen vinden heftige trillingen zo vervelend dat ze liever op zoek gaan naar een rustige plek. Helemaal als de tuin ook nog eens onaangenaam voor ze ruikt. Wij leggen je uit hoe je dit toepast.

Carbid

Om heftige trillingen in je tuin te veroorzaken, kan het een optie zijn om carbid te schieten. Wellicht komt dit je bekend voor, carbid wordt namelijk in sommige streken ook afgeschoten bij de jaarwisseling. Het carbid in de melkbus krijgt een chemische reactie wanneer het in contact komt met onder andere water, waardoor een flinke knal ontstaat en de grond een schok krijgt. Daarnaast kan je ook het carbid los in de molshoop leggen met wat water. In dit geval ontstaat er ook een reactie, waardoor er een behoorlijk sterke geur in de mollengangen komt. Hierdoor vluchten de mollen het liefst zo snel mogelijk naar een andere plek. Carbid kopen kan eenvoudig online, ook als je op zoek bent naar carbid dat je bij je jaarwisseling kan afschieten. Let altijd wel goed op de kwaliteit van het carbid en lees goed de voorschriften om ongelukken te voorkomen.

Verdrijf de mollen met vieze geurtjes

De meeste planten ruiken voor ons heerlijk, maar er zijn een aantal tuinplanten waar mollen totaal niet van houden. Plant een aantal struiken van kruisbladwolfsmelk, keizerskroon of tuingloxinia. Bij de keizerskroon geven de bollen een sterke geur af waar de mollen niet tegen kunnen. De bloem van de tuingloxinia heeft mooie grote opvallende bladeren, waardoor het naast de zeer nuttige werking ook nog eens een mooie decoratieve functie heeft voor je tuin.